Măsurarea nivelului în industria chimică

AMETEK Magnetrol oferă echipamente folosite în procesare chimică pentru cele mai dificile aplicații

Măsurarea nivelului are un rol esențial în asigurarea siguranței și eficienței proceselor chimice, inclusiv extracția lichidelor, separarea vaporilor/lichidelor, amestecarea și combinarea acestora.
Unele provocări comune ale aplicațiilor includ:

Spuma

Spuma este un amestec dinamic de gaz și lichid care poate prezenta dificultăți pentru echipamentele tradiționale de măsurare a nivelului; adică, unele dintre cele mai acceptate tehnologii de pe piață.

Grosimea spumei, densitatea, dimensiunea bulelor și constanta dielectrică efectivă (majoritatea acestora variind continuu în timpul unui proces) pot influența măsurarea nivelului.

În funcție de tehnologia transmiterului sau a comutatorului de nivel, precum și de proprietățile spumei, echipamentul poate detecta spuma, poate ignora spuma și măsura doar nivelul lichidului sau poate pierde complet semnalul în stratul de spumă. Există multe motive pentru care spuma poate fi prezentă într-un rezervor. Aceastea includ tipul substanțelor, utilizarea agitatorilor / paletelor de amestecare sau dacă se introduce aer/gaz în rezervor. Indiferent de motiv, trebuie acordată atenție alegerii instrumentației de măsurare a nivelului pentru a preveni erorile inutile sau pierderea măsurătorilor.

Coroziunea

Există o gamă largă de substanțe chimice produse, inclusiv acizi, amoniac, clor și solvenți. Unele substanțe chimice sunt suficient de corozive pentru a distruge tehnologiile de echipamente de nivel cu contact sau pot cristaliza și acoperi sondele, făcându-le ineficiente. Există opțiuni pentru acoperirea sondei pentru a ajuta în mediile corozive, împreună cu o varietate de materiale de construcție. Cu toate acestea, poate exista în continuare o preferință pentru trecerea la o tehnologie fară contact.

Depunerile

Deși GWR (radar cu undă ghidată) are multe avantaje, o tehnologie de contact va fi întotdeauna afectată de fluidele de proces vâscoase sau lipicioase care pot acoperi sonda. Diagnoza avansată ar trebui să fie prezentă în echipament pentru a detecta și monitoriza depunerile de pe sondă. Aceasta permite utilizatorului să planifice procesele de curățare înainte de apariția unei probleme de măsurare. Există, de asemenea, opțiuni pentru acoperirea sondei pentru a reduce acumularea de material sau pentru a ajuta în mediile corozive (pot fi furnizate și conexiuni de spălare). Cu toate acestea, poate exista în continuare o preferință pentru trecerea la o tehnologie non-contact pentru aplicații cu depunere, coroziune sau probleme de instalare.

Depășirea nivelului maxim

Cele mai bune practici stabilite de mult timp în industria petrolului și gazelor prin standarde precum API 2350 pot fi aplicate în industria chimică. GWR a fost o tehnologie de încredere timp de decenii în prevenirea depășirii nivelului rezervorului de lichide periculoase; incluzând sonde capabile să prevină depășirea nivelului pentru a permite măsurarea directă a nivelului lichidului de la baza sondei până la conexiunea de proces, fără a se baza pe algoritmi. 

AMETEK Magnetrol, datorită istoriei de lider în industria măsurării nivelului, pot oferi clienților expertiza tehnologică necesară pentru a atenua problemele legate de spumă, împreună cu alte provocări din aplicații pe care le întâmpină industria chimică și alte industrii de procesare. Oferă o gamă completă de instrumentație de măsurare a nivelului cu sau fără contact, inclusiv GWR-ul cel mai de încredere din industrie și cel mai recent radar neon-contact de 80 GHz.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste aplicații contactați-ne direct.