Avantajele indicatorului magnetic de nivel

Indicatorul magnetic de nivel este acum utilizat pe larg în industria de proces ca un indicator vizual eficient.
MLI (Magnetic Level Indicators)- indicatoarele magnetice de nivel nu necesită întreținere după instalare, deoarece indicatorul (rolele si sina) nu intră niciodată în contact cu fluidul de proces. (Sursa imaginii: AMETEK-Magnetrol)

Un indicator magnetic de nivel este adesea utilizat în aplicații în care o sticlă de nivel (sau sticlă de observație) nu este potrivită din cauza variabilelor de proces sau nu se comportă corespunzător în funcție de cerințele instalației.
Acestea pot include creșterea siguranței pentru personal, situații riscante din punct de vedere ecologic, cum ar fi scurgeri de mediu sau emisii, necesitatea reducerii mentenanței sau necesitatea unei vizibilități ridicate de la distanță.


Dezavantajele tipice ale sticlelor de nivel includ:

• Presiuni ridicate, temperaturi extreme, deteriorarea garniturilor/inelor/garniturilor și materiale toxice sau corozive pot cauza un risc de scurgere a substanțelor periculoase.

• Sticla dintr-un geam de observație se poate decolora rapid, reducând astfel vizibilitatea nivelului, sau poate dezvolta microcrăpături, ceea ce poate deveni o problemă de siguranță pentru personal dacă nu este detectată.

• Interfețele lichid/lichid pot fi foarte dificil de urmărit într-un geam de observație, în special dacă lichidele au culori asemănătoare. Lichidele clare pot fi, de asemenea, dificil de văzut printr-un geam de observație.

• Lichidele care au tendința de a se lipi sau de a se acumula pe suprafețe pot împiedica vizibilitatea prin formarea unui film opac pe sticlă.

• Pentru a acoperi o gamă mare de măsurare, sticlele de nivel trebuie, în mod tipic, să fie împărțite în mai multe secțiuni.

Principalele motive pentru care se alege un indicator magnetic de nivel în locul unei sticle de nivel sunt:

• Creșterea siguranței datorită lipsei sticlei fragile și a unui număr semnificativ redus de puncte potențiale de scurgere.

• Creșterea semnificativă a vizibilității.

• Reducerea mentenaței.

• Instalarea inițială mai ușoară și adăugarea de transmitere și comutatoare de nivel fără a întrerupe procesul.

• Redundanța cu tehnologie duală, prin adăugarea de transmitere sau comutatoare de nivel, pentru o siguranță crescută.

• Costuri mai mici pe termen lung și beneficii pentru investiții.

• Măsurare într-o singură cameră de imersie pe un domeniu de peste 6 metri fără secțiuni îmbinate.

Siguranță

Beneficiul evident în ceea ce privește siguranța al indicatorului magnetic de nivel față de o sticlă de nivel constă în reducerea șanselor de spargere. Dacă fluidul de proces se află sub presiune sau la temperaturi extreme, probabilitatea
spargerii geamului sticlei este crescută. Bariera de presiune a unui indicator de nivel este realizată din metal robust, adesea identic cu conducta vasului, făcând indicatoarele magnetice de nivel la fel de sigure ca și sistemul de conducte înconjurător.
Indicatoarele, transmiterele și comutatoarele de nivel sunt montate în afara vasului și, prin urmare, nu sunt afectate de toxicitate, coroziune sau alte caracteristici ale fluidului de proces.

Un alt beneficiu în ceea ce privește siguranța este că compatibilitatea chimică cu fluidul dintr-un indicator de nivel este restrânsă doar la trei componente: camera metalică, garniturile și plutitorul. În cazul sticlelor de nivel, fluidul de proces poate
avea probleme de compatibilitate chimică cu oricare dintre materialele in contact cu fluidul - sticlă, metal sau etanșanți.

Întreținere

Indicatoarele de nivel nu necesuta întreținere după instalare, deoarece indicatorul nu intră niciodată în contact cu fluidul de proces. Pentru sticlele de nivel indicatoare acestea trebuie verificate periodic pentru scurgeri și curățate în mod regulat.
Matuirea, zgarierea și depunerea de material pe sticlă din cauza fluidului de proces poate face geamul de observație ilegibil.

Vizibilitate

Vizibilitatea nivelului fluidului de la distanțe mari este un alt motiv important pentru a alege un MLI în locul unei sticle de nivel. Sticlele sunt concepute să fie vizualizate la distanțe maxime de aproximativ 3 metri.
Cu toate acestea, culorile contrastante ale flapsurilor indicatoarelor sau a cursorului fluorescent de pe un indicator magnetic de nivel permit indicarea nivelului vizibil la distanțe de până la 30 de metri sau chiar mai mari.
Indicatorii magnetici de nivel mai noi și mai avansați, cum ar fi cei de la AMETEK-Orion Instruments, au distanțe de vizualizare de până la 60 de metri.