Formarea depunerilor pe sonda radar cu undă ghidată

Aplicațiile de prelucrare a gazului natural, condensatului și țițeiului au anumite cerințe speciale care nu sunt evidente din fișele de date ale instrumentelor.

Experiența a condus la câteva recomandări simple, dar eficiente, pentru a aborda aceste probleme care nu sunt cuprinse în fișele de date în teren .

Aplicațiile de prelucrare a gazului natural, condensatului și țițeiului pot întâmpina acumulare de parafină, bitum, nisip și murdărie.

Gradul de acumulare variază în mod considerabil. Chiar și în aplicațiile în care nu este predominant, în timp, poate apărea în perioadele reci sau la pornirea și oprirea unităților din cauza fluctuațiilor de temperatură, presiune și material de proces.

Asemenea coloanelor de distilare, camerele/colierele/pilotajele pot necesita curățare din când în când.

Chiar și sondele GWR cu inserție directă pot experimenta acumulare în anumite situații.

Mai jos sunt câteva practici bune care pot minimiza acumularea și reduce timpul de întreținere:

• Utilizați sonde radar cu ghid de undă GWR cu sonde coaxiale mai mari, cu mai mult spațiu liber pentru acumulare.

• Luați în considerare utilizarea sondei Model 7xG Chamber ori de câte ori este posibil. 7xG oferă sensibilitatea și performanța unei sonde coaxiale cu imunitatea la vâscozitate a unei singure tije.

• Izolați gâtul sondei la sondele de preaplin pentru a reduce orice răcire în partea superioară a sondei în interiorul vasului, camerei, colierei sau pilotajului.

• Camerele de imersie ar trebui să fie izolate chiar și în locații cu vreme caldă. Diferența de temperatură dintre un vas cald/cald (cum ar fi un separator) și camerele/colierele neizolate poate fi semnificativă, ducând la depunere de parafină și/sau creșteri de vâscozitate.

• Izolați flanșele camerei pentru a reduce orice răcire în partea superioară a sondei.

• Utilizați sonde cu conexiune pentru spălare integrală pentru a simplifica spălarea/dizolvarea depunerilor sau nisipului. Conexiunile de spălare sunt o opțiune disponibilă pe toate sondele coaxiale GWR Magnetrol®.

• Utilizați sonde cu specificații dielectrice la capătul inferior (1,4), în special pentru condensat.

Modelul 706 al traductorului radar cu undă ghidată Eclipse® este un senzor de nivel perofrmant, alimentat în buclă, cu o tensiune de 24 VDC, bazat pe tehnologia folosită des și acceptată a radarului cu undă ghidată (GWR). Încorporând mai multe realizări semnificative în inginerie, acest traductor de nivel este conceput pentru a oferi performanțe de măsurare mult peste cele ale multor tehnologii tradiționale.