Monitorizare și măsurare - Energie regenerabilă


Energie regenerabilă

Monitorizare sisteme fotovoltaice rezidențiale -sistem de stocare

În aplicațile rezidențiale, panourile fotovoltaice sunt adesea instalate în combinație cu sisteme de stocare- baterii.

Echipamentul de supraveghere a sistemului de stocare trebuie să cunoască producția fotovoltaică reală și consumul în sarcină, astfel încât să gestioneze fluxul de energie către sau de la baterie.

Pentru a funcționa corect - și a evita alimentarea rețelei, ceea ce este interzis în multe țări - sistemul are nevoie de date în timp real.

Contoarele de energie disponibile în mod obișnuit sunt prea lente, cu un timp de răspuns tipic de aproximativ 1 secundă.

Valorile frecvenței, utile pentru detectarea anomaliilor sunt disponibile numai cu rezoluție scăzută

Imagine EM511 Carlo Gavazzi

Soluția:

 

EM511  -  analizor de energie pentru sisteme monofazate, este capabil să analizeze continuu, furnizând date exacte despre tensiune, curent, putere și multe alte variabile de fază și sistem unice, date actualizate la fiecare 100 ms prin comunicație ModBus RTU. Rezoluția frecvenței este de 0,001Hz. Prin urmare, este capabil să ofere capacități de măsurare de cea mai bună calitate, care sunt de obicei disponibile numai în dispozitive mult mai scumpe.

EM511 -  este un analizor de energie pentru sisteme monofazate de până la 240 V L-N și curent de până la 45 A. Pe lângă o intrare digitală (ce permite monitorizarea de la distanță), analizorul poate fi echipat cu o ieșire statică (impuls sau alarmă), un port de comunicație Modbus RTU sau un port de comunicație M-Bus. Măsoară energia bidirecțional, oferind date atat pentru energia electrică importatăcât și pentru energia electrică generată. 

Se poate configura cu Software UCS

  • Descărcare gratuită de pe site-ul Carlo Gavazzi
  • Configurare prin RS485 de la PC sau prin UWP3.0 prin LAN sau web ( Funcția UWP Secure Bridge )
  • Setările pot fi salvate offline pentru programarea în serie cu o singură comandă
  • Vizualizare date în timp real pentru testare și diagnostic