Soluții de măsurare a nivelului pentru depozitarea gazelor lichefiate

Soluții de măsurare a nivelului pentru depozitarea gazelor lichefiate

Gazele sunt adesea transformate în lichid pentru a facilita stocarea eficientă. Multe gaze se lichefiază prin răcire la presiunea atmosferică normală, în timp ce altele necesită și presurizare. Gazele industriale stocate frecvent în acest mod includ oxigen lichid, azot lichid, clor lichefiat, gaz natural lichefiat și gaz petrolier lichefiat. Gazele lichefiate joacă un rol și în industria etilenei. Alimentarea în turnurile de fracționare ale unei fabrici de etilenă conțin un amestec lichefiat de hidrocarburi criogenice, rezultată în urma trecerii prin compresoare și circuite de răcire și de liniștire.

AMETEK Magnetrol a elaborat o broșură detaliind diferite aplicații în întreaga industrie a etilenei și explorând provocările și soluțiile de măsurare pentru fiecare. Acest articol face parte dintr-o serie ce explorează în detaliu fiecare aplicație.

Provocări și considerații în măsurarea nivelului gazelor lichefiate

Rezervoarele de stocare izolate, fie deasupra, fie sub pământ, sunt construite special pentru a stoca gazele lichefiate și pentru a minimiza evaporarea. Monitorizarea nivelului în rezervoarele de stocare a gazelor lichefiate se confruntă în mod obișnuit cu presiuni ridicate, temperaturi extrem de scăzute și substanțe cu constante dielectrice joase. Orice instrument care măsoară gazele lichefiate trebuie să poată furniza o citire precisă și fiabilă în aceste condiții de proces dificile.

Soluții de măsurare a nivelului

Magnetrol oferă o gamă de echipamente de măsurare a nivelului pentru gazele lichefiate și stocare criogenică:

Traductor radar cu unde ghidate, modelul Eclipse® 706
Traductor radar fără contact, modelul Pulsar®
Comutatoare de nivel cu ultrasunete cu un sau două puncte, modelul Echotel® 961 și 962
Indicator magnetic de nivel Aurora® sau Atlas™

Pentru mai multe informații despre soluțiile de măsurare a nivelului pentru stocarea gazelor lichefiate și alte aplicații din industria etilenei, descărcați broșura industriei etilenei.

Link brosură: etilena.pdf