Valvele coaxiale de la Muller Coax - O Alegere Ideală pentru Industria Navală
Performanță superioară în Industria Navală cu valvele COAX

Industria navală este cunoscută pentru cerințele sale complexe și diversificate, iar una dintre provocările majore este asigurarea unei funcționări eficiente și fiabile a motoarelor în diverse condiții. În acest context, valoarea adăugată a valvelor COAX devine evidentă, în special în cazul motoarelor cu alimentare dublă și cu nevoia de comutare rapidă între tipurile de combustibil.

Flexibilitate și Performanță

Unele motoare pot funcționa cu două tipuri de combustibil - gazos sau lichid, oferind astfel un nivel ridicat de flexibilitate. Funcționarea cu gaz aduce avantaje semnificative din punct de vedere al impactului asupra mediului. În situația în care alimentarea cu gaz este întreruptă, motorul poate fi comutat cu ușurință pe combustibil lichid, asigurând continuitatea funcționării.

Rolul valvelor coaxiale

Multe dintre aceste motoare utilizează valve coaxiale în compartimentul motor, inclusiv pentru a porni motorul cu ajutorul aerului comprimat. În contextul siguranței, conductele de gaz sunt curățate cu ajutorul unor gaze inerte precum azotul, aceasta fiind o practică comună în special la motoarele cu combustibil dual. Acest proces este esențial pentru eliminarea reziduurilor de combustibil și asigurarea funcționării optime.

 

Criterii cheie pentru valvele coaxiale

Valvele de purjare trebuie să asigure comutarea rapidă și reproductibilă. Fiabilitatea este o cerință esențială pentru buna funcționare a gazului, iar spațiul limitat din jurul motorului impune necesitatea unor valve compacte. Liniile de aer comprimat ocupă mult spațiu în sistem, in schimb valvele acționate electric de la COAX să reprezinte o alternativă avantajoasă.

Soluția Muller COAX

Pentru a răspunde acestor cerințe complexe, valvele de purjare trebuie să aibă anumite caracteristici. În primul rând, ele trebuie să comute rapid și într-un mod reproductibil, asigurând o funcționare eficientă a gazului. Fiabilitatea este esențială pentru a preveni orice defecțiune care ar putea afecta performanța motorului. De asemenea, având în vedere spațiul limitat disponibil în jurul motorului, valvele trebuie să fie compacte pentru a se potrivi în instalație.  Muller Coax oferă o gamă completă de valve coaxiale, iar în industria navală, valva de purjare MK (DN 10 - 50 mm) se remarcă prin calitățile sale superioare. Această valvă este realizată din alamă placată cu nichel și oțel inoxidabil, ceea ce garantează rezistența și durabilitatea sa în mediul marin. Proprietățile sale etanșe la contrapresiune și certificările ATEX zona 1 și SIL 3 asigură o funcționare sigură și fiabilă.

Avantajele utilizării valvelor Coax în industria navală:

Utilizarea valvelor Coax în motoarele combustibil dual aduce numeroase avantaje semnificative. Prin comutarea rapidă în mai puțin de 30 ms, aceste valve asigură funcționarea cu mentenanță redusă și fiabilitate sporită. Alegerea unei astfel de soluții poate conduce la eficiență crescută și costuri reduse pe termen lung.

În concluzie, utilizarea valvelor Muller COAX reprezintă alegerea ideală pentru a obține performanțe superioare în industria navală. Acestea asigură funcționarea eficientă și sigură a motoarelor cu combustibil dual, contribuind la succesul și eficiența operațiunilor în mediul marin solicitant și aducând beneficii semnificative în ceea ce privește protecția mediului și eficiența energetică.