Sisteme de circulație a vopselei - Testarea diferitelor materiale

DESCRIEREA APLICAȚIEI:

Acest client avea nevoie de un sistem de măsurare a debitului pentru a fi instalat în sistemul său de circulație a vopselei dintr-o instalație, în scopul testării tuturor caracteristicilor sistemului.
Acest sistem este utilizat pentru a testa totul, de la materialele diferiților producători de vopsele (pe bază de apă, pe bază de solvenți, cu conținut mare de solide, etc.) până la testarea diferitelor pompe, regulatoare, acumulatoare, debitmetre și valve. Rezultatele testelor de laborator pot determina modul în care aceste tipuri de vopsea vor reacționa în circuitul de conducte, inclusiv căderea de presiune, forfecarea materialului, vâscozitate, temperatură și multe alte date.

PRODUSUL TRICOR FURNIZAT:
Debitmetru Coriolis TCM-28K

DEZVOLTARE:
Provocarea consta în a concepe un debitmetru care să poată măsura toate materialele diferite care vor fi încărcate și testate în acest sistem.
Debitmetrul trebuie să poată măsura debite de la cele scăzute la cele ridicate, să se curețe rapid, să minimizeze căderea de presiune și totuși să fie foarte precis.

SOLUȚIE:
Soluția a fost destul de simplă, deoarece am analizat diferitele soluții disponibile.
Am evaluat diferite debitmetre cu roți ovale, dar le-am exclus din cauza dimensiunilor, a căderii de presiune, uzurii părților mobile cu anumite tipuri de vopsele (cu conținut mare de solide), zgomotului la debite ridicate și a informațiilor furnizate de debitmetru.
Debitmetrul Coriolis TRICOR a fost selectat datorită preciziei, ușurinței de instalare, autocurățării, căderii de presiune minime și pentru că poate furniza informații despre debit instantaneu, total, densitatea materialului și temperatură. Practic, orice material care putea fi trecut prin acest debitmetru, putea fi trecut și prin sistemul de circulație.

REZULTATE:
Rezultatele reprezintă, de fapt, o îmbunătățire a producției în care un singur debitmetru poate măsura cu ușurință diferitele materiale care vor fi trecute prin circuitul de de testare. Debitmetrul Coriolis TRICOR este soluția ideală de măsurare a debitului pentru sistemele de circulație a vopselei din fabrici, deoarece poate furniza citiri precise indiferent de materialul care curge sau este pulverizat în diferitele fabrici de producție.